Nyt armatur?
Få viden om typer og priser her

I denne guide har vi samlet en række nyttige oplysninger til dig, der skal have nyt armatur enten i køkkenet eller på badeværelset. Bliv klogere på materialevalg, hvad er nyt armatur koster og om du må udskfite det selv.

Hvilket materiale kan du vælge?

Ofte er selve armaturet lavet af messing med en belægning af enten krom eller stål. Men der findes også armaturer der er lavet fuldt ud af rustfrit stål, hvilke som regel er markant dyrere grundet deres slidstyrke og længere holdbarhed.

De mest populære vandhaner er derfor belagt med enten blankt eller børstet krom eller rustfrit stål.

Blankt krom vandhane
Blankt krom
Blankt krom er skinnende, og det er et af de mest anvendte materialer til både køkkenarmaturer og vandhaner til badeværelset. Dette er bl.a. fordi det er nemt at rengøre og samtdig har et flot udseeende.
Børstet krom vandhane
Børstet krom
Krom fremstår i sin natur blankt, men kan få en mat overflade hvis man pudser kromen. Dette kaldes børstet krom.
Rustfrit stål vandhane
Rustfrit stål
Armaturer belagt med rustfrit stål fås både matte og blanke og giver et professionelt look. Rustfrit stål er bl.a. populært grundet dets høje og bestandige ridsefasthed. Det er desuden kendt for sine antibakterielle egenskaber.

Lækre detaljer og ekstra funktioner

Når du skal vælge din nye vandhane er der nogle detaljer og funktioner du har mulighed for at tilvælge. Der er f.eks. flere måder hvorpå især dit køkken kan blive både mere funktionelt og brugervenligt.

Berøringsfrit armatur
Berøringsfrit
Vandet tændes ved hjælp af en sensor, når du fører hænderne under vandhanen. Vandet tændes vha. en sensor når du fører hænderne ind under vandhanen. Derved undgår du alle de bakterier der normalt sidder på håndtaget, og sparer samtidig automatisk på mængden af vand der anvendes.
Armatur med kogende vand
Kogende vand
Med et armatur der leverer kogende vand direkte fra hanen, kan du bl.a. spare tid på tilberedning af mad og drikkevarer. De kogende vandhaner har børnesikring, og de fås i forskellige designs og overflader fra forskellige producenter.
Brus direkte fra hanen
Brus direkte fra hanen
Du kan også få armaturer der, ved hjælp af en vandkøler, leverer afkølet vand med eller uden brus. Armaturerne fås med et regulerende greb så du kan styret mængden af kulsyre/brus i vandet.
Armatur med udtræk
Udtræk
Med en udtrækstud er det nemmere at rense både grøntsager og de beskidte gryder. Udtrækstuden kan desuden kombineres med armaturer der har kogende vand og brus.

Spar penge med vandsparende vandhaner

De fleste har luret at der er penge at spare ved at skære ned på vandforbruget – men det er de færreste der er klar over at selve vandhanen faktisk kan have stor betydning for mængden af vand der bruges

Damixa har testet hvor meget en almindelig familie kan spare ved at skifte de eksisterende vandhaner og brusere ud med nye, moderne armaturer med indbyggede vandsparefunktioner – uden at ændre vaner eller gå på kompromis med komforten. Se videoen og bliv overrasket over hvor stor betydning vandhanen egentlig har.

Vær opmærksom på at ikke alle nye armaturer nødvendigvis er vandbesparende, så du skal gå efter dem der specifikt reklamerer med det.

Hvad koster et nyt armatur

Hvad koster et nyt armatur?

Prisen på armaturer varierer meget afhængigt af bl.a. kvalitet, design og ekstrafunktioner. Du kan få alt lige fra billige vandhaner til en flad 50’er til lækre eksklusive designarmaturer til mange tusinde kroner – du kan tilmed få armaturet indbygget i væggen, hvilket er en markant dyrere løsning.

Men generelt gælder det, at du skal være opmærksom på, at pris og kvalitet ofte følges ad, og du får som regel hvad du betaler for. Og ekstrafunktioner gør det selvfølgelig ofte dyrere.

Det kan derudover være en god investering at få en professionel til at installere vandhanen, for således, at kunne stille garanti for både kvaliteten og installationen.

1

Indtast opgaven

2

Pris pr. mail

3

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit projekt

Beregn prisen her

Kan jeg selv installere min vandhane?

Det kan du principielt godt, ja. Under vasken sidder et par haner, hvor du kan lukke for vandet. Hovedreglen er, at du må arbejde med de ting der sidder efter disse haner. Rør og installationer i væggen derimod, må du ikke selv ændre på.

Men vi kan ikke anbefale at du selv forsøger at skifte din vandhane. Alt for ofte går det skævt og som følger heraf, skal man alligevel have en VVS’er ud og rette op på gør-det-selv fejl. Med en professionel installatør er du garanteret veludført arbejde, og skulle du opdage fejl efterfølgende, skal du blot kontakte ham.

Installering af armatur

Hvor?
Kalkfrit vand

Kalkfrit vand

Er du træt af kalk i vandet? Et blødgøringsanlæg fjerner al kalk fra vandet inden det kommer ud af hjemmets haner. Anlægget installeres lige efter vandmåleren, hvor vandet kommer ind i huset. Når vandet løber gennem anlægget, fjernes kalken fra vandet.

Når først anlægget er installeret passer det sig selv. Det renser og rengør desuden sig selv når det ikke kan optage mere kalk.

Blødgøringsanlæg fås i forskellige størrelser afhængigt af den enkeltes behov, og det skal tilsluttes af en autoriseret VVS-installatør. Kalkfrit vand har mange fordele, både når det gælder levetid, rengøring og vedligeholdelse af husholdningsapparater.

citat Vandets hårdhed varierer fra kommune til kommune og behovet for et blødgøringsanlæg gør det derfor ligeså. En generel fordel ved det kalkfrie vand er, at man slipper for at rense vandhanens filter i tide og utide. Således tilstopper husholdningsapparaterne heller ikke og deres levetid forlænges.
Jamal - Ejer af Energi-Rigtig VVS ApS
Jamal Danon
Energi-Rigtig VVS ApS

Nyt badeværelse?

Få tips, viden og priseksempler her
Læs mere her